Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 16 juni 2016

En vecka med full fart!

Oj oj oj vad det händer mycket nu!
I måndags började våra feriepraktikanter arbeta hos oss här på hemmet. Ungdomar som förgyller dagen för våra boenden genom att finnas till hands, sitta och prata, baka, promenera, läsa tidningen, hjälpa till med städning m.m.
På måndagar och fredagar kommer också Medborgarskolans elever och sjunger och spelar för oss, så de första var hos oss i måndags, vi samlades i dagrummet och lyssnade på en mycket bred repertoar av sånger, vad sägs om Kärleksvisan, twist and shout, Idas sommarvisa plus mycket mer! Idas sommarvisa gav spontansång, mysigt!
Vi ser verkligen fram emot sommaren med alla våra ungdomar som är hos oss, för att göra dagarna extra bra för våra boenden!

Här ser ni ungdomarna från Medborgarskolan som
var och sjöng för oss i måndags.

//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: