Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 11 juni 2016

Nu påbörjar Ölmbrogården resan mot Det Lantliga Boendet där fokus kommer att ligga på meningsfullhet genom att vistas nära djur och natur.

Som hyresgäst på Ölmbrogården ska du kunna få höra fåren bräka, hönsen kackla och se kaninerna hoppa runt i gräset. Du ska kunna plocka en morot i vår odling och ge till kaninerna och äta färska ägg från hönsen till frukost.

Elvis
Nisse













Som ett första steg mot visionen har vi idag fått marsvinen Elvis och Nisse som kommer att bo på Hedens uteplats. Följ oss gärna på bloggen i vår resa mot Örebro kommuns Lantliga Boende.

Inga kommentarer: