Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

lördag 26 januari 2013

Afternoon tea...

Nu låter det som om vi härmat Vintrosahemmet...men denna gång har vi inte gjort det!
Idag på Heden Ölmbrogården har vi haft "Afternoon tea" som aktivitet på eftermiddagen...

Imorse berättade vi för våra boende att kl 14 idag på eftermiddagen skulle vi baka scones tillsammans i köket som vi skulle servera kl 15 då vi skulle dricka "Afternoon tea".
Vi berättade att vi skulle duka med kaffeservisen Lilja, servisen vi fått till skänks för några månader sedan av en dam i Hovsta.
En av våra boende är så förtjust i den servisen, mest för att hon haft mat tallrikar av Rörstrands Lilja förr.
Kl 14 samlades vi i köket, personal och de boende som var sugna på att baka.
Många ville bara titta på, men hjälp fick vi av en boende med att korsa och nagga scones kakorna.

Den boende som älskar servisen Lilja, tyckte att det viktigaste av allt var att duka! Och ville helst göra det först! Så vi dukade fint med kopp, fat och assiett till alla. Te skulle vi servera ur en serveringskanna som tillhör Lilja servisen, då blev vår boende nästan lyrisk av att få se kannan, så hon drack naturligtvis te till sina scones, så hon fick ha kannan bredvid sig på bordet...

Vi började grädda brödkakorna i ugnen och snart doftade det gott i köket!
Vi serverade scones:en rykande varma med smör, ost och tre olika sorters marmelad hade man att välja på. Vi hade även "clotted cream" som engelsmännen har till sina scones, för den som kände sig äventyrlig och ville prova...
Vi serverade både kaffe och te och det fanns även härliga vaniljhjärtan framme i en korg för den som ville ha. Vi alla åt mycket och vart så mätta, så mätta att vi inte orkade röra oss!

En del av våra boende har släkt och vänner i England så tankarna gick till dem! Kanske har de afternoon tea de med, precis som vi...?
En av våra boende har vart mycket i England förr och att äta scones väckte en del minnen som hon delade då vi åt.
En mycket trevlig "Afternoon" på Heden Ölmbrogården med goda hem och egenbakta scones, trevliga samtal och en del väckta minnen...
När alla bröt upp kom en boende fram och kramade personalen och tackade för en härlig eftermiddag och det värmer i hjärtat, mer än något annat!

//Ingegerd, Marianne, Lena, Johan och Therese Heden Ölmbrogården.


Inga kommentarer: