Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 25 januari 2013

En vanlig dag...

.., kan bli speciell.
Börjar på morgonen med doften av nybakat! Nattpersonalen har bakat scones... så hemtrevligt och härligt att komma ut till köket med lite extra värme från ugnen och den underbara doften, så det blir scones med smör som smälter...ost och marmelad.
Dagen fortsätter med fler överraskningar, en liten kille på tre månader hälsar på...till glädje för oss alla, vi tittar, beundrar alla hans små ljud och gester, alla är så engagerade i den lille, en stund som ger "måbrapirr" i oss!
Fler trevliga besök av anhöriga som förgyller vår dag med sitt engegemang och trevligt småprat, mycket värt! Så faktiskt så blir  varje dag speciell tack vare möten oss emellan!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: