Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 30 januari 2013

Örebro kommuns värdegrund...

...har tagits fram fram med hjälp av forskare på Örebro universitet. De har frågat ut äldre, anhöriga, medarbetare och chefer i Vård och omsorg vad de tycker är viktigt. Resultatet har lett till ett politiskt beslut om en gemensam värdegrund och värdegarantier som ska underlätta för våra boende att leva sitt liv som de vill.
Det finns en folder där värdegrunden och värdegarantierna presenteras, den heter "Du ska kunna leva ditt liv som du vill!" Foldern kommer att finnas på våra vård och omsorgsboenden .
All personal har under tre dagar varit på föreläsning om dessa, bl.a  har Rasmus Persson centerpartiet som ansvarar för frågor inom äldreomsorgen och  Tommy Henningsson chef för vård och omsorg i Örebro kommun informerat oss om hur den uppkom och dess innehåll.
Sedan som inspiration, input och tankeväckare om hur vi ska ta hand om våra boende och vad vi ska tänka på bjöd Eva Ahremalm och hennes medhjälpare som jag tyvärr inte kommer ihåg namnen på en fin, rolig och tänkvärd stund . Det bjöds på vackra melodier med tänkvärda texter, roliga "såärlivet" betraktelser och interaktiv teater som spelade upp olika vårdsituationer och vi som publik fick vara med och forma hur det skulle gå tillväga, en toppeneftermiddag!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: