Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 14 januari 2013

Nu är glada julen slut, slut , slut....

...näää...ta inte bort den där! Plastgranen plockas ihop och bärs iväg, men det gillas inte av alla, den barrar ju inte, den kan väl få stå kvar tycker någon!
Vi plockar och fixar, julen ska bort, vi hinner inte allt, gardinerna får vi ta en annan dag, men vad gör det, som en boende sa: ALLT ordnar sig o korven har två!
Vi äter extra gott fika tjugondagknut, saffranslängd, citronkaka och hembakta struvor. Struvorna är vackra, spröda och goda...och svåra att göra säger någon.

Vi avslutar vår eftermiddag med att läsa ett kapitel ur Boken om Lina, det handlade om husförhör på gården, vilket var en nervös tillställning för en del, men inte för Lina, hon kunde hjälpa till med frågorna. Vi pratade om husförhör men ingen som bor här nu hade varit med om det, bara hört talas om det.

En trudelutt om att doppa Snoddas i choklad avslutar vår eftermiddagsfika, en bra avslutning på en trevlig stund!!

//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: