Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 15 januari 2013

Årets planering på Ölmbrogården

Nästa vecka börjar arbetet på Ölmbrogården med att förbereda årets festprogram och undehållning.
Så snart kommer almanackan att uppdateras!
 Vi kommer också att börja att fråga våra boende vad de vill ha för aktiviteter eller för kulturutbud på boendet under året.
Utifrån detta kommer en tillsatt arbetsgrupp att arbeta fram vad vi ska erbjuda våra boende för aktiviteter under året...
Vad vi kommer fram till kommer att presenteras vid påsk.

Miljögruppen som tillsattes vid kostprojektet kommer att fortsätta att arbeta med miljön på Heden. Vi hoppas att kunna komma igång med att förbättra måltidsmiljön i Heden 1:s kök i år. Färgpytsarna och penslarna bara står där och väntar.
Miljögruppen kommer även försöka att arbeta med utseeendet i korridorerna. Våra boende kommer naturligtvis få vara med och tycka!
Vi kommer att redovisa vårt arbete och våra resultat här på bloggen!

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: