Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 29 maj 2014

Förra helgen på Ölmbrogården

Förra fredagen på Heden Ölmbrogården sken solen från en klarblå himmel och det var såå varmt!
Alla gick runt och svettades i värmen. Men det är så vackert runt Ölmbrogården nu!
-Ni skulle bara se det...
Syrenerna blommar för fullt och omgivningarna är gröna. Vi har dörrarna öppna ut i trädgården och på balkongen. Våra boende kan gå ut och in som man vill...
En av våra boende smög ut tidigt på lördagen och flyttade ut en av trädgårdsstolarna i solen och satt där i den svala morgonluften och njöt i solskenet och lyssnade på fåglarnas morgonkvitter.
-Det såg så härligt ut!
I köket på kvällen drack vi massor av saft och åt salta pinnar. Dricka behöver man göra mycket då det är varmt och att äta lite salt är inte så dumt det heller.
Vi plockar in syrener att ha på bordet. De är så vackra! Vi sitter och sniffar och minns syrener från barndomen och vad vi haft i våra trädgårdar förr.
Solrosorna behöver lite kärlek och uppstöttning tycker en av våra boende de har växt och blivit rangliga, kanske kommer de gå av. Men har vi några pinnar att stötta upp dem med? Vi går på "pinn-jakt". Vi hittar björkriset från i påskas i komposten. Dem gör vi uppstöttningspinnar av. Vi ger Solrosorna lite stöd. Vår boende blir nöjd! Det ska vara Ordning och reda och pengar på fredag!


Image and video hosting by TinyPic //Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: