Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 29 maj 2014

Konferensen i Stockholm den 13-14 Maj "Salutogent boende"

Den 13-14 Maj i Stockholm på Bonnierhuset i Stockholm avslutade vi det Salutogena nätverket (som Ölmbrogården medverkat i i ett år) med en konferens!
På konferensen visade alla kommuner som medverkat i nätverket upp något de arbetat med under året i små work-shops som konferensdeltagarna kunde besöka emellan föreläsningarna.
Intressanta föreläsningar om salutogent tänk i teknikstöd, om att orka jobba till 65, Lillgården i Skurups fantastiska förändringsarbete, strategier för kompetensutveckling, karrärvägar och ledarskap och så sist men inte minst ett förändringsarbete kallat projekt Viktor Vinde...
(Ett tips är att googla Viktor Vinde...)
Ölmbrogårdens work shop visade stolt upp sitt förändringsarbete i vår miljö. Det startade med ett kostprojekt, där målet var att förbättra måltidsmiljön på Heden och där vi fortsatte att förändra miljön på hela Heden. Vi visade även naturligtvis upp vår fina Blogg!
Konferensen var lyckad! Vi träffade många intressanta människor från hela landet som vi bytte erfarenheter och samtalade med. Jätteroligt!
Sorgligt var att det var slutet på nätverket...Men förhoppningsvis inte slutet för de kontakter vi knutit i nätverket. Vi hoppas att vi träffas snart igen!
Vi kommer nyfiket att följa våra nätverksvänners arbeten i sina kommuner i att förändra och förbättra äldreomsorgen så att den blir hanterbar, begriplig och meningsfull i hela landet!
Vi tackar Elisabeth Spjuth och Peter Westlund för ett otroligt lärorikt år!

//Therese Nilsson Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: