Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 9 maj 2014

Kvinnor , män och alla vi andra!

Heter en föreläsning som vi personal i  Örebro kommun fick förmånen att gå och lyssna på!
Igår var vi ca 340 st som var där, och ojojoj vad mycket skratt och igenkännande....mycket tänkvärt!
//Marie-Helén Vintrosahemmet



Claes_Sara

Claes Schmidt / Sara Lund

Inspiratör & föreläsare

Den som upplevt en föreläsning med Sara Lund / Claes Schmidt glömmer det aldrig! Mångfald, jämställdhet, normer och värderingar kan låta trist på pappret, men låt dig inte luras av dina egna fördomar. Med sin mycket underhållande föreläsning – eller ska vi kalla det föreställning - inspirerar, resonerar och utmanar han ditt sätt att tänka och får dig att skratta åt dina egna fördomar.
Boka en riktig inspirationsföreläsning nu!
Vem programmerar din hjärna? Vem bestämmer hur du ska tänka? Vem är normal och kan något som finns i naturen vara onaturligt? SaraClaes föreläsning handlar om att med humorns hjälp inspirera dig att byta ut gamla sanningar och tankesätt mot ny kunskap och kanske ett helt nytt sätt att se på din omgivning.
Minoriteterna i Sverige utgör idag majoriteten av befolkningen. Vi lever i en brytningstid. Utvecklingen går rasande fort och förändringarna påverkar det mesta vi lärt oss. Men mångfald är en kunskapsfråga och vi har alla brister i den. De flesta vet att oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det låter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv.
Claes Schmidt är inspiratören, entreprenören, musikern, f.d. marknadschefen som blev Sara Lund med hela Sverige 2003. Claes föreläser alltid som “Sara”. Dels för att han är transperson, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. Men föreläsningen handlar inte om att Claes är transperson. Den handlar om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt



Inga kommentarer: