Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 2 maj 2014

Maj Maj måne jag kan lura dig till skåne...

...säger tanterna till oss, när vi berättar att det är första maj. Det kanske skulle vara bättre att vara där för här i Vintrosa är det kalla vindar som råder, inte kan man tro att det var kortärmnsväder för några dagar sedan!
Sköna Maj välkommen sjunger någon en rad på... men det känns inte alls så, men skönt inne är det iallafall, vi pratar lite om demonstrationståg, inte så många kan svara på om de demonstrerade men någon berättar att i min ungdom så...

Vi har tagit in blommande körsbärskvistar som pryder våra bord...gullvivor i vas, så lite vårfeeling har vi här inne.Istället för att demonstrera bakar vi en tårta, det blir en gul vårig tårta med citronkräm och grädde i mellan, ovanpå persikor, gula påskägg och chokladgodisar kvar sedan påskgodiset, i mitten en gullviva! Den blev både fin att titta på och god!
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: