Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 11 december 2011

Helgen som varit....

En fin och lugn helg på Vintrosahemmet!
 Många besökare, man hör springet av små barn i korridorer och glada skratt, mysigt! Vi har tittat på skidskytte, spännande! Firat tredje advent med gott fika ock glögg. Varit på Murgrönan och gosat med katten Maja, hon är för go! Personalen berättar att Maja är med och tittar in till alla boende på morgonen, hon har fullt upp att springa med till alla, så när eftermiddagen kommer är hon ganska trött, så då är det gott att ligga i någons knä och bli ompysslad och sova en stund!

På Blåklockan bjöd man på glögg, pepparkakor med ädelost på lördagskvällen.

Nyponrosen hade Nobelsittning i går, tittade på de fina klänningarna och Viktorias mage! Pratade om den lilla babyn som ska komma! Vi åt "Nobellandgång" och drack "bubbeldricka" till kvällsmat så här var det också fest! Idag har vi pyntat, druckit glögg, spelat julmusik, nu börjar julstämningen infinna sig.

Från Solgläntan  har det doftat nybakta saffransbullar, tanterna har bakat av hjärtans lust, lussekatter och julkusar.Det gällde att ha tungan rätt i munnen,för att få till den rätta "knycken" på bullen!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: