Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 27 december 2011

Julen

Nu har juldagarna passerat och några vardagar väntar innan det är dags att skåla in det nya året.Julen har varit lugn och fridfull på Vintrosahemmet.De flesta saknade snön men med tända ljus och julgran fick vi julstämning ändå.
På julafton hölls det gudstjänst i samlingssalen med efterföljande julkaffe.
På avdelningen hade personalen dukat fint med röda servetter och finporslin i matsalen. Alla åt tillsammans och pratade och skrattade.
Anhöriga har varit på besök och haft med sig vackra julgrupper och godsaker.
Maja har också fått känna på att det har varit jul.Igår blev hon bjuden på färska räkor och det njöt hon av. Hon är en liten bortskämd dam som inte äter vad som helst.En riktig gourmand.// Camilla Murgrönan

Inga kommentarer: