Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 23 december 2011

Veckan innan jul

Veckan innan jul, har gått fort på avd Heden på Ölmbrogården.
På måndagen ordnades det en favorit i repris från förra året, nämligen en trevlig spa stund.
Där damerna, & herrarna, för den delen, blev erbjudna att få lermask, ansiktsmassage och manikyr med handmassage & lite nagellack för att bli fina till jul.
Många av damerna ville mer än gärna få spa behandlingar medans herrarna valde att sitta i tv-rummet och endast titta på, på håll.
På tisdagen kläddes granarna inne på avdelningarna. Man kunde se under veckans gång hur våra boende stannade till i köket och beundrade julgranen.
Det har även pyntats på resten av avd, julen har infunnit sig!
På en del av rummen ser man klappar som bara ligger och väntar...
Många av våra boende åker hem till sina anhöriga på julafton och juldagen.
En del av de boende får besök. Det råder stor förväntan på avd och även lite oro...Det är både roligt & oroligt att åka bort, men mest roligt förstås...
//Therese, Ölmbrogården.

Inga kommentarer: