Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 27 december 2011

Mellandagar

Några lugna dagar efter en fin julhelg.  God mat, fin musik, många besök, mycket fina blommor, fotografier på små barnbarnsbarn som vi beundrar ikapp, : åååh våra munnar blir som små o:n som inte kan få nog av fina små "pepparkaksgubbar och gummor" "tomtenissar" m.m.

Vi smaskar frukt och choklad som vi fått. sitter mycket tillsammans i köken och pratar om helger som varit och om nyår som snart är här, året har gått rasande fort! kommer vi överens om.

Idag passade vi på att bänka oss framför tv:n på förmiddagen och tittade på Pippi på rymmen. När frågan kom upp till en dam om hon ville se filmen sa hon : Oh ja, då kanske vi kan lära oss något! Men vi sa att det hoppas vi verkligen inte!! för de rymmerju hemifrån, det vill vi inte att ni lär er! Det blev ett gott skratt och vi satt och tittade på andra som rymde och tyckte det var skönt att vi bara behövde titta på.
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: