Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 18 december 2011

Veckan som gått....

En vecka som varit full med aktiviteter! Luciafirande med Vintrosa skolas Luciatåg! Alla boende var ute i samlingssalen och lyssnade och tittade. Efteråt bjöds det på luciakaffe för alla! Det var väldigt uppskattat av våra boende och personal att barnen kom och sjöng för oss!

I onsdags hade Nyponrosen "mysdag" i samlingsalen med räksmörgåsar, cider. Kaffe, tårta och likör. Vi dukade långbord, satt länge och åt, pratade och lyssnade på julmusik. Elisabeth försökte lära oss ramsan om Knut, men tror faktiskt att ingen klarade den utan att slå KNUT på tungan!

Julgranar pyntas på avdelningarna, julmusiken spelas.
Det förbereds för vår julfest på måndag.... och vi firar fjärde advent.
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: