Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 31 maj 2013

Årets stora utflykt!

Äntligen så var det dags! Vår årliga utflykt till Lillsjön. Dit åker vi varje år med alla våra boende. Det är något vi ser fram emot, allihop!
Vi förbereder och pratar om innan vad vi ska äta...och göra. I år blev det potatissallad, fräsch sommarsallad, med ruccola, babyspenat, paprika, tomat, gurka, rödlök, maj och fetaost i lag, tunt skivad kassler och köttbullar. Vi hade med oss nybakt foccaciabröd som vi bakade på morgonen innan vi åkte.
Vi for iväg på förmiddagen, och började förmiddagen med att göra långbord och dricka förmiddagskaffe och äta hembakt sockerkaka. Solen sken och vi hade med oss många solhattar som vi beundrade varandra i...
Sen flöt dagen på, vi tittade oss omkring, kände på vattnet, men ingen ville bada! Vi solade oss,sjöng sånger..(hellre än bra enligt en del!) löste korsord, åt av vår goda mat, tog en tupplur!
Innan vi åkte blev det eftermiddagskaffe och hembakt rabarberpaj.
En alltid lika trevlig dag, som i år gav toppenväder hela dagen, underbart!!
//Personalen Nyponrosen Vintrosahemmet

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer: