Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 10 maj 2013

Kristi himmelsfärdsdag...

blev ju riktigt fin! Här i Tysslingebygden är det en dag där det råder mycket aktivitet! Våra företagare, konstnärer,duktiga hantverkare, våran lokala nämnd, byalag, m.m ordnar en runda där de visar upp sig/det de tillverkar. En viktig och mycket trevlig dag, där många cyklar/går/bilar sig genom dagen, vi märker det också för vårt grannhus Viagården är med och har många utställare, så det är full fart , vädret är bra, vi har öppet ut på altanen hela dagen,så skönt med den friska varma luften som kommer in, och att höra människor utanför som skrattar och pratar.
 Vi pratar med grannarna, de ska baka äppelmuffins med "crunchy täcke", vi snor receptet men byter ut äpplena mot årets första rabarber! Och vi gör i en stor form istället för muffins, gissa om det blev gott!
 Vi avnjuter kakan till eftermiddagskaffet och lyssnar på en nyinköpt skiva med Snoddas, kan det bli bättre?
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet



Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer: