Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

söndag 19 maj 2013

Veckan som gått...

...började i måndags så passande med "Måndagsklubben" .Det var tre glada damer den här gången, Ylwa, Siv och Maj-greth. De for in som virvelvindar med hembakta havrekakor, solskenskaka och kaffe! Sen var alla på "strålande" humör!
Det önskades sånger, Johan på snibben önskades gång på gång... En annan var Hemmets jord.
Alltid lika trevlig eftermiddag när de kommer till oss...

...det trevliga fortsatte med Gudstjänst på onsdagens förmiddag, våra duktiga församlingar som turas om att komma varje onsdag, ordnade som vanligt en fin andaktsstund med kaffe efteråt.

Väntjänsten har också förgyllt vår vecka med Bingo, alltid lika uppskattat och uppiggande för våra boende!

Sen har det ju varit pingst och vackert väder... vi fikar ute och tittar på allt som växer så det knakar, vi lägger rabarber på rabarbern! Promenerar till ICA-Falken, tittar på ishockey, hejar på Sverige i Eurovision song contest, firar födelsedagsbarn! får besök av anhöriga... som ni hör Livet pågår!
//Personalen på Vintrosahemmet/Marie-Helén

Inga kommentarer: