Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 22 maj 2013

Salutogena nätverket

Nu tänkte jag uppdatera om det "salutogena nätverket" vi på Heden Ölmbrogården är med i.
Sist jag skrev om "nätverket" på bloggen, var Malmö el Limhamn-Bunkeflo i Örebro och granskade sjuksköterskans arbete, hur man gör vården begriplig för boende, anhöriga och annan personal.
En vecka senare kom hela nätverket till Örebro...
I två dagar "nätverkade" vi och vi från Örebro försökte att visa det bästa av Örebro!

På nätverksträffen pratade vi om sjuksköterskans arbete, att göra vården begriplig och så halkade vi in på ämnet vi skulle arbeta med nästa gång, även det som skulle granskas, nämligen palliativ vård...

- Hur gör man den palliativa vården salutogen? Hur kan man göra så att döden blir hanterbar, begriplig och meningsfull...Hur gör man för att uppnå en känsla av sammanhang?

-Detta är en otroligt spännande fråga!

Här kommer bilder på alla "salutogena nätverkare" när vi är i Örebro...

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Ett stort tack till alla er i Nätverket! Det var så roligt att ha er här i Örebro!

//Marianne K, Susanne F och Therese N Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: