Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 13 december 2013

Sista träffen för det salutogena nätverket den 10-11 December

I tisdags och onsdags dvs den 10-11 December träffades vi i det Salutogena nätverk som Ölmbrogården Heden har medverkat i under det sista året för sista gången.
-Det känns sorgligt att det var sista gången!
Det har varit ett otroligt spännande år, att få besöka så många kommuner från norr till söder runtom  i Sverige. Att få granska andra och själv bli granskad. Att få dela med sig av erfarenheter och ta del av andras. Att sprida goda idéer och få ta del av andras goda idéer..
Allt under ledning av Peter Westlund Fil. dr. i samhällsplanering, docent i socialt arbete och krönikör i Tidningen Äldreomsorg och Elisabeth Spjuth Chefredaktör för tidningen Äldreomsorg och ansvarig för sektor äldreomsorg.
Vi kommer sakna er alla i nätverket, men vi har ju skapat en kanal där vi kan fortsätta kommunicera och följa varandras arbete i framtiden!

Ni som är nyfikna på vad vi arbetat med under detta år i vårt salutogena nätverk så kommer vi att erbjuda en konferens i Stockholm år 2014 i maj...
Så ni som arbetar i vård och omsorg som ska bygga ett nytt boende eller är intresserade att göra en salutogen omställning... Håll koll på bloggen, så släpper vi snart fler detaljer om vår konferens!

Skrivet av: Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: