Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 13 december 2013

Skypeläget på Heden denna vecka...

Nu tänkte jag göra en liten veckorapport om hur vi ligger till med uppstarten av vår publika dator och Skype. I måndags var IT hos oss och aktiverade vårt nya internet uttag.
Datorn står på plats i vårt "skype-rum" och den är inkopplad. Det fattades tydligen en HDMI kabel så vi har inte kunnat koppla datorn till tv-skärmen som vi tänkt ännu, men vi har en vanlig skärm att tillgå. Dagens arbete blir att klura ut hur vi ska göra med inloggen på datorn och göra en beställning hos IT ang detta. Det är mycket att göra innan man kommer igång! Men vårt mål är att vara färdiga så våra boende ska kunna skype:a innan jul!
Det ska bli så spännande!

Skrivet av: Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: