Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 5 december 2013

VISA-utbildning

Nu har 4 undersköterskor på Ölmbrogården ( 2 personal från Gläntan och 2 personal från Heden) har gått färdigt en utbildning som heter VISA-utbildning.
Tanken efter denna utbildning är att viska  kunna självgranska vår dokumentation och därmed kunna skapa en större dokumentations kvalité i vården och omsorgen.
De undersköterskor i Örebro kommun som gått denna utbildning tillhör nu ett nätverk som kommer att träffas en heldag varje halvår i framtiden.
Inför dessa nätverksträffar kommer man att utföra en självgranskning av sin dokumentation i den verksamheten man arbetar i, resultatet av självgranskningen skickas till Malin Duckert.
På nätverksträffarna kommer man även att föra ut nyheter och det man behöver veta runt dokumentation för att kunna säkerställa kvalité.

Skrivet av: Therese Nilsson Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: