Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 8 augusti 2013

Innemiljön på Heden...

På Heden Ölmbrogården försöker vi arbeta på med att göra boende-miljön trevligare. Miljögruppen startades vid kostprojektet och arbetar fortfarande på med inomhusmiljön.
I tisdags hade vi möjlighet att arbeta på med att sy prydnadskuddar till en soffa som står i korridoren som vi köpt tyg till för ett tag sedan. En av våra damer var med i tygaffären och valde ut tyget.
En personal höll till i köket och klippte till tyg och sydde sedan kuddar så det rök om symaskinen...
- Oh nej, sa våra boende. Hur vågar du köra symaskinen så fort....
Många boende placerade sig runt bordet där man höll till och klippte och sydde. Man passade på att prata om vad man sytt förr, vad man tyckte om att sy, vad som var tråkigt att sy...
Man beundrade tygerna, kände på tyget, klämde på kuddarna som skulle vara i prydnadskuddarna.
Vi satt där tills kuddarna var färdiga och det var vid 20-tiden på kvällen.
Då gick vi ut i korridoren och satte ut de nya kuddarna i soffan, beundrade den och provsatt...
En mycket trevlig kväll!
Här är resultatet...

Image and video hosting by TinyPic

//Sofie, Anna, Sadaf, Claudia, Therese Heden Ölmbrogården.



Inga kommentarer: