Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 15 augusti 2013

Onsdag...

...är vår Gudstjänstdag.
Församlingarna här i trakten turas om att komma halv elva varje onsdag, välbesökt och väldigt fint ordnat, mycket sång och musik, sedan kyrkkaffe, igår var Svenska kyrkan här, det bjöds på hembakta bullar och kakor efteråt.

På eftermiddagen hade vi lässtund, vi läser ibland ett lite stycke fortfarande ur boken om Lina, den lilla flickan som växte upp för ca 100 år sedan, igår läste vi om höstskörden, hur de skördade på fälten, gjorde hässjor, åt slåttermat, rustades för logdans på kvällen när de var klara med skörden.
Det roliga var att det serverades bl.a kalvdans till mat den dagen och det skulle vi ha igår till kvällsmat! Det åt och njöt vi av, gamla vana smaker, med len vispad grädde till och en syltklick, det smakade mycket bra tyckte alla.
//Marie-Helén och Gunilla Vintrosahemmet

Inga kommentarer: