Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 15 augusti 2013

Tekniska problem...

...blir det ibland,  snopet är det när man tror man förevigat de små betydelsefulla stunderna och sen finns inte korten med, hur är det möjligt!?

Men trevligt har vi haft, provat nya recept från Allers, på äppelkaka från vårt "eget" träd. Suttit ute mellan skurarna, det har regnat en del här nu, men det finns solstunder imellan.
Vi har tittat en del på friidrott, det blir många kommentarer om "krumbukter och vevande armar".

 Kissen Maja får gärna krumbukta sig, vi har henne hos oss små stunder och hon är på allas läppar, de flesta vill passa på att få en go, varm strykning av Maja, hon lägger sig gärna i knät också och blir omklappad, då sträcker hon sig och grejar med hela sig så vi vet var hon vill bli klappad, det tycker alla är så kul att titta på!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: