Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 27 augusti 2013

Kungatavlor på Heden..

På Heden Ölmbrogården har vi ett stort intresse att följa vår kungafamilj. Många av våra boende har alltid vart väldigt intresserade av att följa kungligheternas väl och ve!
Miljögruppen (gruppen på Heden som arbetar med att förbättra miljön och att göra våra korridorer intressantare) bestämde att vi skulle ha en "kungavägg".
En vägg med tavlor på vår kungafamilj som man kunde sitta och titta på, eller bara titta på då man är ute och flanerar i korridoren.
Så i fredags eftermiddag efter kaffet så sattes arbetet igång med att göra kunga-tavlor....
Vår volontär Lola, från, "allsång med Lola" hade inhandlat kungaböcker på loppis och skänkt. Dessa böcker tog vi bilder från och ramade in i nyinköpta guldramar.
Många boende var med i köket, det pratades och tittades i böckerna. Man hittade en fin bild man tyckte om och ville dela med oss andra...
- Titta här...Vad fina de är! Visst är de vackra....
Det pratades om många kungligheter. Prins Bertil och prinsessan Lilian, Sigvard Bernadotte, vår kung och Silvia, kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel och lilla Estelle och nygifta Madeleine...
En anhörig anslöt till sällskapet och satt med. En mycket trevlig eftermiddag..

Image and video hosting by TinyPic

//Therese, Johan, Tina Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: