Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 27 augusti 2013

Inomhusmiljön på Heden Ölmbrogården

Här på Heden Ölmbrogården arbetar vi på med att göra vår inomhusmiljö mer intressant!
Vårt mål är att skapa en mer intressant och stimulerande miljö att vistas i och att det ska finnas saker att titta på överallt. Saker som ska stimulera till reminiscens...

Detta rådet fick vi av Peter Westlund då han var på besök på Heden Ölmbrogården i våras.

Vi har tillsatt en miljögrupp som arbetar fram förslag till vad vi ska fokusera på att förbättra...
Just nu fokuserar miljögruppen på att skapa några naturliga platser i korridoren, där man kan sätta sig ned och vila en stund, titta på folk som flanerar förbi, prata lite, bläddra i en bok, titta på tavlorna och minnas...
Här kommer ett smakprov på vad vi i miljögruppen arbetade med igår, tillsammans med alla andra medarbetare på Heden. Bra jobbat all personal!

Image and video hosting by TinyPic

Denna hörna kallar vi "läshörnan" här är tanken att man ska kunna sitta ned. Ta en bok och bläddra i. På bordet står ett foto av Astrid Lindgren, på den lilla bokhyllan står ett foto av Selma Lagerlöf. På väggen mitt emot hänger författartavlor och andra tavlor med reminiscensmotiv. Dessa tavlor speglar sig också i spegelväggen och skapar en dubbeleffekt.
 Här passerar folk förbi hela tiden, det är ett populärt stråk så här kan man sitta och alltid någon kommer förbi som vill prata.

//Johan, Therese, Lisbeth, Inger, Ingegerd, Anna, Gudrun, Maria Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: