Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 19 oktober 2012

demensdagny.se

Igår fick jag ett tips av undersköterskan Maria som arbetar på boendet Tunastrand i Luleå kommun som jag vill dela med er läsare av vår blogg...

-Har ni hört talas om demens dagny?
- Nej, det hade inte jag heller...

Titta gärna in på denna blogg:

 
Maria rekommenderar också Dagny som föreläsare. Här kommer lite fakta om Dagny.
 
Dagny Vikström är leg. arbetsterapeut och har varit verksam både inom sjukhusvård och äldreomsorg. Hennes intresse och engagemang i bemötande av personer med demens växte sig allt starkare. Därför tackade hon ja till tjänsten som demensvårdsutvecklare i Luleå Kommun, där hon stannade i drygt 10 år. Under denna tid har hon varit en flitigt efterfrågad och uppskattad föreläsare i ämnet: ”Bemötande av personer med demens”. Dessutom har hon, tillsammans med Kjell Fahlander och Göran Karlsson, skrivit ”Demensboken”.
I oktober 2011 gick Dagny i pension från sin tjänst i Luleå Kommun, men detta betyder inte att hon har tänkt sluta arbeta. Hon fortsätter att ge föreläsningar inom ämnet demens.
 
//Therese Heden Ölmbrogården.
 

Inga kommentarer: