Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 19 oktober 2012

Huldas dagbok

Om ni läste mitt förra inlägg ville Maria från Tunastrand tipsa om demens Dagny, på hennes blogg finns också "Huldas dagbok"!
Och jag i min tur vill tipsa er att klicka in er på denna länk:

http://demensdagny.se/huldas-dagbok-2/

Huldas dagbok är en flik på Demens Dagnys blogg...

Här kan man följa Hulda...

Hulda är född 1927. Hennes liv har varit innehållsrikt, hon är en klok, erfaren och vördnadsvärd gammal dam. Lite sprallig också och säger vad hon tycker. Hon har blivit glömsk och har svårt att hitta och känna igen och behöver en hel del hjälp. I Huldas dagbok får vi ta del av vardagshändelser och hennes funderingar på Äldreboendet där hon bor.
I Huldas dagbok kan du läsa Huldas inlägg dag för dag...

Otroligt gripande att följa Huldas tankar...
Kanske genom att man läser Huldas tankar, kan det leda till empati, förståelse och kanske ge någon en insikt om hur det är, att vara född 1927 och bo på ett äldreboende idag...
Här ska jag titta in ofta!

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: