Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 25 oktober 2012

En tur till Ikea

I måndags den 22 oktober på förmiddagen åkte två personal och en boende från Heden Ölmbrogården på shoppingtur till Kalle tex och Ikea varuhuset.
Vi håller på, som vi skrivit förut om på bloggen att försöka att förbättra måltidsmiljön (kostprojektet) för våra boende inne på Hedens två kök.
Idag var det dags att handla textilier till köken. Tyg till att klä kökssoffan och draperier. Vi skulle även köpa glas med hög fot att duka fint med, hyllor och mjuka goa kuddar att ha bakom ryggen när stolen är för hård eller bara vara fin till prydnad.
Vi hade frågat två av våra boende om de ville följa med. Vi ville ha med våra boende så de kan få påverka sin egen miljö. Men i slutändan var det bara en dam som valde att följa med.

Det fanns många trevliga tyger att välja mellan på tygaffären och på Ikea blev kundvagnen snart full...
Här kommer några bilder från vår utflykt!





//Elisabeth och Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: