Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 17 oktober 2012

Till skänks...

Igår fick Heden Ölmbrogården en servis till skänks...
En dam som nyligen flyttat och försökte göra sig av med lite saker, för att få plats i sitt nya hem, tog kontakt med oss och frågade om vi ville ta emot en servis...
Naturligtvis ville vi det! Det var som en skänk från ovan, eftersom vi på Heden försöker förbättra vår måltidsmiljö i kostprojektet. Och naturligtvis vill vi duka vackert, särskilt till helger och fest!

Servisen som vi fick heter Lilja och är tillverkad av Rörstrand. Det är både en kaffeservis med kaffekanna och mattallrikar med uppläggningsfat, karott och såssnipa.

Servisen hade damen som skänkte den och hennes make köpt, då de ofta åkte förbi Rörstrand i Lidköping, när de reste till sin stuga förr...

Vi pratade en stund om vikten av att duka fint. Så frågade damen om vi hade någon nytta av vita dukar. Jaa, naturligtvis har vi det!
Vi på Heden har velat haft vita linnedukar väldigt länge, då vi haft det tidigare, men så har de utav någon anledning försvunnit!
Så fick vi två väldigt vackra vita dukar! Så sa damen:
- Det är bättre att det kommer till användning och kan glädja de gamla, istället för att de ligger i en låda på min vind!
Det var så fint sagt och vi blev alldeles tårögda av hennes generositet!

Hela Heden 2, boende och personal, vill tacka så hemskt mycket för den mycket fina gåvan!

Nu kommer Servisen Lilja få bo på Heden 2 på Ölmbrogården...Vi ska försöka förvalta den väl!

Här visar vi en bild av servisen och en av dukarna:


Nysilverskedarna är lånade till fotot...

//Therese Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Maria på Tunastrand sa...

Tänk vilken glädje, den servicen kommer ni väl förvalta och använda vi olika högtider och fester.
Änglar ja visst finns dom...

Ölmbrovintrosa sa...

Javisst finns det Änglar...Vi är otroligt tacksamma och kommer duka med servisen och dukarna redan nu i helgen!
Det ska bli så roligt!
//Therese Heden Ölmbrogården.