Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 18 november 2013

Anhörigträff på Heden Ölmbrogården

Onsdagen den 13 November hade vi anhörigträff/fest på Heden Ölmbrogården.
Vi på Heden hade sökt pengar från Alzheimerfonden till att göra något trevligt ihop med alla anhöriga. Vi blev tilldelade en summa som gjorde att vi kunde ställa till en fest, där vi kunde bjuda anhöriga på en 3-rätters middag. Jätteroligt!
På onsdagen började förberedelserna till festen tidigt! Redan kl 7 började det arbetas i köken och vartefter de boende  kom ut i köket till frukost blev alla engagerade och förväntan inför festen började skapas...
Det skrattades och skojades i köket, medan det lagades mat, det doftade gott i kök och korridorer!
Till förrätt lagades en lax & räksymfoni, varmrätten var en mustig höstsoppa med nybakt rosmarin foccacia och till efterrätt en mango trifle.
Vad roligt, tyckte våra boende att de skulle få bjuda sina anhöriga på mat!
Kl 17 då alla anhöriga kom, gick vi, anhöriga och personal ut i stora matsalen. Där  rullade ett bildspel med bilder från det gångna året och Marianne Kangro hälsade alla välkomna!
Hon introducerade vår nuvarande enhetschef Emelie och vår nya sjuksköterska Erika för anhöriga.
Sedan hölls en kort introduktion om salutogent förhållningssätt och vi berättade lite om vår inomhus miljö som vi arbetar med att förändra, så det ska bli en större känsla av hem på Heden och framför allt att miljön ska vara meningsfull...
Sedan började festen...
Alla boende kom ut i matsalen och satte sig tillsammans med sina anhöriga och alla fick smaka av den goda maten vi lagat!
De kontaktmän som var på plats satt med sina kontaktpersoner och deras anhöriga.
Det var en mycket trevlig tillställning och vi ville aldrig sluta prata. Maten var uppskattad och alla verkade genuint nöjda då man gick hem...
-Så tack alla anhöriga för att ni kom och att det blev en så trevlig fest!
Vi hoppas vi kan göra om detta snart igen!

//All personal på Heden Ölmbrogården/Therese Nilsson.

Inga kommentarer: