Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 25 november 2013

Föreläsning

Idag var vi på ytterligare en föreläsning i vår utbildning kring ett resursstödjande förhållningssätt. Idag var det sjuksköterskan Helle Wijk som föreläste, "En personcentrerad miljö kan stödja när minnet sviker".
Hon pratade om hur vi med miljön, där allt är viktigt, ljus, färger, möbler, social miljö, utemiljö, vackra saker, musik, vårt bemötande, kan stödja och ge våra boende en meningsfull, god och säker vård som är personcentrerad. Vi fick se en film i början som visar vad viktigt det är att ta hänsyn till varje människa och vad den har med sig, vad den känner och hur den upplever saker beroende på vad man går eller gått igenom i livet...http://www.youtube.com/watch?v=f4SYR4EcHlc...
Väldigt bra föreläsning, en mycket bra eftermiddag.

//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: