Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 27 november 2013

Anhörigträff på Vintrosahemmet.

På tisdagskvällen ordnade vi en anhörigträff på Vintrosahemmet. Vi började i vår samlingssal med information av vår enhetschef Kristina Lekholm, som informerade om vår verksamhet, hur vi arbetar, vår bemanning m.m. Sjuksköterska och arbetsterapeut var med.
Karin Lindskog från anhörigcentrum var med och berättade om anhörigcentrum och hur det fungerar, deras verksamhet,  att man kan även som anhörig kan få stöd och hjälp av dem när man har en närstående som bor på vård och omsorgsboende.
Vi har anhörigombud på varje grupp som är uppdaterade och kan hjälpa till vid frågor om anhörigstöd m.m.

Sedan bar det in på grupperna där personalen hade dukat upp med smörgåstårta, dricka, kaffe och hembakat! En givande och bra kväll, en anhörig sa: toppen, att få komma på det här, jag vet ju ingenting, allt är nytt för mig, jag vet ju inte ens vad jag ska fråga!
Härlig känsla att sitta tillsammans med våra boende och deras anhöriga en kväll under trevliga former, äta gott och samtala om....funderingar, frågor...prata och jämföra erfarenheter med andra anhöriga och höra deras historia....
Varmt, mysigt, gott avslut på vår kväll...vi somnade gott!

//Personalen på Vintrosahemmet genom Marie-Helén

Inga kommentarer: