Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 18 november 2013

Fortbildning av personal på Ölmbrogården

Kanske är ni läsare av bloggen nyfikna på Ölmbrogårdens fortbildning av vår personal...
Just nu går 4 personal, 2 personal från korttidsboendet Gläntan och 2 personal från Heden på VISA-utbildning.
-Vad innebär VISA-utbildning?
- Jo...VISA är en...
Fördjupning i individuell vård och omsorgsplaneringsprocess. Fokus på delaktighet och inflytande. Fördjupning i social dokumentation. Fördjupning i samtal och upprättande av genomförandeplan och levnadsberättelse. Fördjupade kunskaper i Treserva, praktiska övningar. Utbildningsmaterial för att utbilda kollegor och verktyg för egenkontroll.
Malin Duckert Örebro kommuns SAS håller i utbildningen.

Vad jag förstår, kommer även att en del personal på huset gå utbildningen LÄRA/KUNNA.
Den utbildningen som även Vintrosas personal går just nu. Se tidigare inlägg: http://olmbrovintrosa.blogspot.se/2013_10_01_archive.html

Några personal från både Gläntan och Heden var på Kulturskaparna. En utbildning som ska inspirera till aktivitet och kultur på våra boenden i Örebro kommun.

Denna månad har även Örebro kommuns alla kostombud träffats och blivit fortbildade.

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: