Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

fredag 22 november 2013

Idag på Heden Ölmbrogården

Vad har hänt idag på Heden Ölmbrogården då...
Jo idag har vi hängt upp lite nytt på väggarna, i köket och i korridoren.
Vi gjorde en kollage-tavla av gamla ransoneringskort...Det var ransoneringskuponger på allt möjligt socker, fläsk, smör och  kaffe. Vi hängde sedan upp tavlan i köket.
Vi pratade om ransoneringsåren och kupongerna. Mest av allt kommer alla ihåg hur det var med kaffet...Surrogatkaffet... som alla minns med en rysning!
Så var det dags för eftermiddagskaffe, vi hade dukat med fin kaffeservisen. En anhörig på besök hade med sig gott kaffebröd som han bjöd på! Köket var fullt och alla var på härligt humör!
Kaffet smakade extra gott idag, kanske var det för att vi var glada över att den inte var surrogatkaffe vi fick eller också var det för att vi drack det i så vackra koppar.
Sedan bestämde vi oss för att vi skulle lyssna lite på Christer Sjögren. Snart är det ju dags för en av våra boende och gå på hans julkonsert och nu har vi börjat se fram emot det...
- Så då kan man säga att vi hade Christer Sjögren till kaffet...

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: