Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 20 november 2013

Nobelfesten!

Igår hade vi äntligen vår efterlängtade fest!

En av våra anställda är "gammal" frisör, så med medhjälpare gjorde de alla damer som ville fina i håret, de som önskade fick naglarna målade!

Personalen gjorde fint och dukade, smyckade festlokalen. Vi gjorde även förrätten och dessserten själva, varmrätten tillagade Almbyköket åt oss, väldigt gott och fint gjort, TACK till dem!!
 Innan vi tågade in och satte oss till bords spelade Julia vacker musik på cello för oss . Under tiden drack vi bål på fläder och dekorerad med björnbär.

 Förrätten  bestod av en tunnbrödkorg fylld med tonfiskröra, toppad med räkor och dill.
Varmrätten var lax, potatisgratäng, hollandiesås, en kall romsås, en god sallad, ärtor och citronklyfta.
Till dessert serverades en vaniljcheesecake med blåbär och spritsad grädde.
 Senare serverades kaffe och geshiakaka.

Mellan förrätt och varmrätt underhöll de oss från Vintrosa kyrka med finstämd musik! Image and video hosting by TinyPic

Det var så roligt att ordna festen tycker vi! De boende var så förväntansfulla och hade sett fram emot festen, tagit fram och på sig sina finkläder, det var en fröjd att se alla!
En mycket lyckad fest tycker vi, som vi gärna gör om...och det gjorde inget att inte kungen och drottningen var med, för vi var kungar och drottningar för en dag!!
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic //Personalen på Vintrosahemmet genom Marie-Helén Ardeman

Inga kommentarer: