Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 9 november 2011

Anhörigfest på avd Heden

Ikväll kl 17.30 gick avd Hedens "anhörigfest" av stapeln eller avdelningsfest skulle vi mer vilja kalla det!
Hela dagen har avd sjudit av förberedelser inför festen. Våra boende har hjälpt till, bla med att skala 20 kg potatis. I köket har man kunna känna doften av nybakat bröd, rostad paprikasoppa och nygjord pannacotta.
Vi dukade fint i den Stora matsalen. Så var det äntligen dags för festen!
Först hälsade vår enhetschef Marianne Kangro alla välkomna och presenterade all personal.
Vi visade upp "bloggen" och sedan tittade vi på kort från våra aktiviteter, utflykter och fester. Det vill säga vad vi gjort sedan förra anhörigträffen...Många kort blev det! Många såg sig själva på bild....
Alla boende på avdelningen njöt av en 3-rätters middag tillsammans med sina anhöriga.
Vi hoppas att alla ni anhöriga hade trevligt på festen, för det hade vi! Nu fick ni anhöriga en liten känsla av hur vi brukar ha det, på våra fester här på Ölmbrogården...

Ett stort tack till alla, för all hjälp vi fick, av er anhöriga med att plocka undan i matsalen och att återställa allt i ursprungligt skick!
Även ett stort tack för allt fint ni anhöriga sa till oss personal under kvällen! Tack för att ni uppskattar oss och vad vi försöker göra för våra boende! Tack!
//Therese, Ölmbrogården.

Inga kommentarer: