Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

tisdag 29 november 2011

Julklappar...

Igår, den 28 November på fm åkte två personal och två boende från avd Heden på Ölmbrogården ut till Mariebergs köpcentrum för att shoppa...
Det finns många affärer på Marieberg och mycket att välja på. När man väl hittat något plagg man kunde tänka sig att köpa, fanns plagget inte i storlek. Det blev mycket provande, men till slut hittade man vad man ville ha. Personalen passade på att shoppa lite också.
Men såhär i juletid, ville man inte bara handla till sig själv, utan man vill ju handla julklappar också, till sina nära och kära. Julklappar blev det också, fint inslagna paket!
Lunch intogs på våning 2. En av de boende visste precis vad som skulle beställas, Pizza, en Hawaii. Han åt och mådde gott! Sedan tittade man på den fina julskyltningen, roliga tomtar som rör på sig...till färdtjänsten hämtade och förde våra boende på nya äventyr...
//Inger & Veronica, Ölmbrogården

Inga kommentarer: