Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 10 november 2011

Höstpromenad

En mulen och kulen dag som denna pälsar vi på några damer varma kläder och gosiga plädar över benen. Vi har bestämt att vi ska trotsa vädret och ta en promenad. Det här är skönt tycker de! när vi kommer ut. Men om sanningen ska fram så har vi ett mål och något gott som lockar...

Vi styr kosan mot Tant Grön... lång, lång uppförsbacke och liten grusväg med stora rullstolar som guppar fram, men vad gör det när man får se får och lamm springa och skutta i hagen, färgranna löv som snart tappat sitt grepp, en stor nyfiken hund som vill bli klappad....
Det händer saker och finns mycket att titta på den lilla väg vi har att gå!

Vi kommer fram till denna underbara handelsträdgård, oooh vad fint det med färgstarka blommor, ljuslyktor och annat pynt. Vi kan INTE låta bli att handla, vi väljer varsin blomma, det blir en lila och en mörkröd cyklamen.

Vid kondisdisken köper vi hemgjorda mumsmums, citronbiskvier och päron och kardemummamuffins. Med varsin blomma och gofika går vi med stora leenden hem. Vi ställer blommorna i vita krukor, en i dagrummet och en i köket. Så höstfint.
På eftermiddagen tar vi fram vårt finaste kakfat i två våningar, lägger upp vårt gofika och bjuder till kaffe!
//Marie-Helén Vintrosahemmet

Inga kommentarer: