Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 9 november 2011

"Reminecensrummet"

På Vintrosahemmet har vi inrett ett "reminicensrum". Det har personalen inrett och gjort iordning med skänkta och även några inköpta möbler.

Reminicens är att minnas, att få berätta sina minnen gör att man håller ihop sitt liv. Det stärker identiteten och självkänslan och ger sammanhang i livet.Vi lär känna varandra och kan förstå olika reaktioner hos varandra.

Vi har gjort ett minnenas rum med saker från 40- talet och framåt. Där tittar, känner och minns vi. Vi brukar även ha kalas eller bara gå dit och dricka eftermiddagskaffet när andan faller på!
//Marie-Helén Vintrosahemmet


Inga kommentarer: