Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 17 november 2011

Dockor

På Vintrosahemmet har vi många dockor, en hund som snarkar och en katt med vattenflaska i magen, man kan fylla med varmt vatten så det blir varmt och gosigt att ha hos sig i knät eller i sängen.

 De här dockorna och djuren är något som dementa tycker om att ha omkring sig. Vi kan sitta och prata om hur de ser ut, vilka fina kläder de har, burrigt hår, hur hunden snarkar, katten är stor och tjock. Vi pratar om när barnen var små och om olika djur vi haft.

 Dockorna är omtyckta att sitta med i knät och klappa, krama och stryka på. Klä på och av kläderna. Några tycker om att ha en docka hos sig i sängen när de sover.
//Marie-Helén Vintrosahemmet




Inga kommentarer: