Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

måndag 28 november 2011

Hjalmars kafferep

Idag kl 14.30 for fyra boende och tre personal från avd Heden, Ölmbrogården ut till parkteatern i Brunnsparken för att gå på Hjalmars kaffrep, som idag gästades av, ingen annan än, Lasse Berghagen....

Föreställningen hade onumrerade platser.
Vi bemöttes av otroligt trevlig personal som tipsade oss om ett bord längst fram vid scenen, som precis räckte till vårt lilla sällskap. Samt att vi hamnade på första parkett!
På bordet stod köttbulls-smörgåsarna framdukade, flinka och trevliga servitörer serverade te och kaffe. Såg till att alla hade det bra!
Snart kom Peter Flack in på scenen, iklädd en vacker röd kavaj. Han hälsade alla välkomna och publiken blev inbjudna att delta i ett musikkryss. Det var 10 kluriga frågor, och vi fick gissa en hel del.
Mellan varje fråga tryckte Peter Flack eller Hjalmar som han också kallas in en liten fräckis. Vi skrattade och blev röda om kinderna.
De flinka servitörerna samlade ihop allas tipsrader för rättning. Vinnarna skulle annonseras på slutet.
Peter Flack hälsade Lasse Berghagen in på scenen.
Vilken härlig människa! Lasse berättade sin karriärhistoria genom sina låtar och klämde in en och annan fräckis han med emellan låtarna.
Vi skrattade, klappade och sjöng med. Vi höll varandra i händerna och bildade en mänsklig bro, till "Sträck ut din hand". Andra favoriter var Teddybjörnen Fredriksson och en kväll i Juni....
Ingen av oss vann på musikkrysset, men vi var lika glada för det!
Alla var vi överens om att detta hade vart jättebra och jättetrevligt!
Nöjda klädde vi på oss och gick ut till hallen där vi skulle vänta på vår färdtjänst hem.
I hallen stod Peter Flack, Monika Forsberg och Lasse Berghagen. Naturligtvis gick vi fram och frågade om vi ta en fin bild till vår blogg!
Sedan kom Lasse Berghagen och Peter Flack förbi där vi satt och frågade om vi haft det bra...
Vi tackade så hemskt mycket för en fin show!
Här kommer bloggbilderna vi tog...


Therese, Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken toppen eftermiddag!

Anonym sa...

Det var en toppen eftermiddag!
En eftermiddag som vi kommer leva på länge och minnas, med hjälp av våra bilder...
//Therese Nilsson, undersköterska, Ölmbrogården.