Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 3 maj 2012

Betydelse...

Tänkte skriva något lite kort om hur vi på Heden Ölmbrogården använt oss av inläggen "Veckans ord" från bloggen...
När " Veckans ord" kommer ut på bloggen skriver vi ut dikten och tar reda på lite fakta om författaren, kanske även några till dikter av samma poet.
Oftast efter lunch tar vi fram pappren, man hinner knappt säga något innan en av våra damer säger:

- Ska du läsa något för oss...med förväntansfull ton.

Det underbara är att vi har kommit på att många av våra boende har läst mycket dikter förr, att de kan många dikter utantill och att de har sina favoriter.
Man kan se hur det riktigt glittrar i ögonen på dem, när man läser en dikt de känner igen och tycker hemskt mycket om...oftast vill de att man ska läsa om just den, flera gånger.
Förra veckan fick vi läsa "En valsmelodi" om och om igen av Nils Ferlin...Ty jag är ganska mager om bena...
Vi alla har en favorit dikt av Karin Boye här på Heden och den har vi önskat att Mariehelén ska ha som nästa veckans ord. Så nu får vi alla vara förväntansfulla till nästa vecka och se om vår favorit kommer som veckans ord här på bloggen...

//Therese Heden Ölmbrogården.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Klart att ni ska få er favoritdikt nästa vecka!
mvh Marie-Helén undersköterska Vintrosahemmet

Anonym sa...

Åh va roligt! =)
//Therese Ölmbrogården