Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 17 maj 2012

Onsdageftermiddag....

....solen gäckar oss! Vi har "grejat" undan efter maten, gjort våra bestyr, bestämt att idag ska vi ta eftermiddagskaffet på altanen! Det är ju äntligen lite sol och värme.
Vi tar på oss koftor, hattar och dukar kaffevagn, hembakta kanelbullar står överst på önskelistan över kaffebröd så det är ordnat.
När vi kommer ut på altanen så har solen gått i moln.... vi testar... men säger någon det är ju inte ett dugg varmt! Nää usch!
Vi går in dukar långbord i "salongen", sjunger om Rönnerdahl som "skuttar och har sig", det blir en glad stund med mycket skratt och gofika!
// Marie-Helén, Gunilla, Solgun Vintrosahemmet

Inga kommentarer: