Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 2 maj 2012

Samtal året runt...

På Heden Ölmbrogården har vi en ovärderlig skatt...En pärm som ser väldigt anspråkslös ut, men är fylld av kuriosa läsning om årstiderna och de flesta högtider. Vill vi veta något, så tittar vi, personal & boende i den pärmen. Det som inte finns med, fyller vi på, vart efter...
Det är några arbetsterapeuter som har sammanställt denna pärm just för äldreboenden, som stöd och hjälp att kunna ha bra samtal med de boende.
De sista dagarna har vi haft mycket att undra över & läsa om. Vi har läst om Valborgsfirandet, Första Maj & Kungen....
Detta har lett till många trevliga samtal efter lunch. De som inte vill vara med i samtalet, tackar för sig och reser sig och går in till sitt, man får naturligtvis göra som man vill, men många har suttit kvar länge i vårt trevliga kök för att prata!


//Therese Ölmbrogården.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Den där pärmen är toppen tycker vi också!
Mvh Marie-Helén Vintrosahemmet

Gunilla Arneström sa...

Ja,det är bra att ha en pärm och minneslista på de dagar/datum det finns något som skall firas förutom födelsedagar och alla högtider.
Nästa vecka skall jag och hyresgästerna på det äldreboendet jag är volontär prata husmoderstips och tips från tanter.Männen hänger säkert också med på ett hörn

Anonym sa...

Pärmen "Samtal året runt" är en stor hjälp för oss! Vi googlar mycket & ta reda på saker som kommer upp i samtal,nästan varje dag, men att ha allt samlat på plats i en pärm om högtider är suveränt, sparar många "googlingar"... Din aktivitet med husmoderstips låter trevligt och lärorikt! Du får dela med dig på bloggen här i kommentarerna om du får några bra tips!Vi håller utkik! =)

med vänliga hälsningar Therese Ölmbrogården.