Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 9 maj 2012

Regn & rusk...

En dag då vi samtalade om våren på Heden Ölmbrogården, sa en av våra damer att hon mindes hur vackert det var vid Karlslund där man kunde se hela hav med Vitsippor...Det skulle hon gärna vilja uppleva igen!
Några av de andra damerna drömde sig tillbaka och tänkte på hur vackert det är, med ett hav av Vitsippor...
Önskningar kan man ju inte motstå att uppfylla & idag skulle vi ha åkt till en glänta i Hovstas naturreservat med en fullproppad fika korg med dessa damer, så skulle de ha fått suttit i ett hav av Vitsippor och fikat...
Det lät bra i söndags, då vi planerade, på YR.no var det en stor sol på onsdagen, men idag då det är dags, har det regnat och ruskat hela dagen! Visst är det typiskt!
Nåja, damerna blev lite besvikna, men sa att vi skjuter upp det till en annan dag, en solig varm dag...Hoppas bara Vitsipporna inte hinner blomma över....


//Therese & Inger Ölmbrogården.

Inga kommentarer: