Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

torsdag 3 maj 2012

Kulturspridning...

Nu har jag belyst de konstverk vi har just nu som "Kulturspridare" på Heden Ölmbrogården.
Vi är väldigt glada att få vara med i projektet att vara kulturspridare....
Våra boende har tyckt att det vart trevligt att ha nya tavlor att titta på i vår hall. Vi har haft små konstpromenader och läst om tavlorna, pratat konstnärer.
Konstverken har väckt många minnen och känslor hos våra boenden.
Vi har upptäckt att en del av våra boenden har ett genuint konstintresse, som vi inte visste förut. Man har hittat en ny meningsfullhet...
Meningsfullhet är viktigt för en människa, som ingår i det salutogena begreppet, där hanterbarhet, begriplighet och meningsfullhet är våra ledord.
På Ölmbrogården kommer vi fortsätta att arbeta med kultur!

Men tro inte att Veckans konstverk är ett avslutat kapitel här på bloggen...Nu börjar vi belysa de konstverk som sprider glädje på Vintrosahemmet. Det ska bli spännande att se vad som hänger i deras korridorer!

//Therese Heden Ölmbrogården.

Inga kommentarer: