Om oss

Vintrosahemmet och Ölmbrogården är två vård- och omsorgsboenden som geografiskt ligger i olika delar av Örebro kommun, men tillhör samma vård- och omsorgsområde. Våra boenden arbetar med ett hälsofrämjande, så kallat salutogent förhållningssätt. Vi som skriver heter Marie-Helén Ardeman, Vintrosahemmet och Therese Nilsson, Ölmbrogården. Vi är två undersköterskor som tillsammans med våra medarbetare vill förmedla en positiv syn på äldreomsorgen idag!

onsdag 26 september 2012

Ang inlägget om Projektet "Resursstödjande förhållningssätt"

I det första inlägget om Projektet i "Resursstödjande förhållningssätt" la jag in en länk om Projektet. Nu har jag fått höra att länken inte fungerar! Detta ber jag naturligtvis om ursäkt för!
Jag kopierar därför texten från sidan på orebro.se och lägger in här så att alla kan läsa..
Det är en kort text som handlar om ökat brukarinflytande på våra vård och omsorgsboenden, kanske kommer orebro.se att publicera mer information senare om projektet...Här kommer den kopierade texten:

Ökat brukarinflytande på vård- och omsorgsboenden

För att öka inflytandet för personer som bor på vård- och omsorgsboenden i Örebro kommun har arbetsmodellen "Resursstödjande förhållningssätt" tagits fram. Modellen kommer att införas och utvärderas på fyra boenden under hösten 2012.
Modellen innebär att arbeta med ett relationsorienterat kontaktmannaskap och en personligt utformad vård- och omsorgsplanering utifrån levnadsberättelsen, där den boendes behov och önskemål är utgångspunkt för hur arbetet organiseras.
 
//Therese Heden, Ölmbrogården.

Inga kommentarer: